Historia Ime

Switch to desktop

Familja

Burrat e alkolizuar kanë përdorur dhunë seksuale ndaj bashkëshorteve në rreth 72 për qind të rasteve, ndërsa në rreth 13 për qind të rasteve kanë tentuar ti vrasin.

Nëse deri më sot në Shqipëri këshilloheshin vetëm gratë e dhunura, tashmë do ti kushtohet vëmendje dhe burrave dhunues. Në mbyllje të trajnimit të 11 psikologëve të parë në lidhje me këtë problem, Drejtuesja e projektit Iris Luarasi shpjegon se prioritet do ti jepet viktimave, por e rëndësishme është që të rehabilitohen edhe burrat që dhunojnë gratë pasi kjo do të ulte nivelin e dhunës në familje.

Papa Françesku ka martuar sot 20 çifte, disa prej të cilëve kishin bashkëjetuar dhe madje kishin dhe fëmijë, shenja më e fundit që tregon se Papa dëshiron që Kisha Katolike të jetë më e hapur dhe gjithëpërfshirëse.

17-vjeçarja M. Xh denoncoi katër ditë më parë në policinë e Lezhës dhunën seksuale të ushtruar nga babai i saj për 5 vite me radhë. Vajza vuri në dispozicion të policisë edhe një video ku shfaqeshin fragmente të përdhunimit. Dje, 17-vjeçarja tërhoqi denoncimin dhe i dha fund jetës duke u vetëhelmuar me fostoksinë. Nëna e vajzës: Ngjarja nuk është e vërtetë.

Bashkëshortja e autorit: Kam tre fëmijë jetimë të kunetërve, sa të kem frymë do të kujdesem

Edmond Hoxhaj
Masakra e pesëfishtë në fshatin Suk të Fierit, krahas bilancit tragjik, ka shkaktuar edhe probleme sociale, pasi tre fëmijë janë jetimë dhe pa asnjë ndihmë nga shteti.

KAVAJË (FOTO ILUSTRUESE) - Një ngjarje e rëndë dhe e trishtë ka ndodhur në plazhin e Qerretit. Policia njofton se një burrë dhe gruaja e tij u mbyten në plazhin e Qerretit në tentativë për të shpëtuar fëmijën e tyre.

Copyright: Historiaime.com, 2012

Top Desktop version